Duurzame Dinsdag

Loop jij rond met een duurzaam idee? Of ken jij iemand die het duurzame lintje verdient? Dien jouw voorstel of nominatie dan voor 1 juli in op www.duurzamedinsdag.nl en maak kans op een van de prijzen van Duurzame Dinsdag.

Heeft u een duurzaam idee? Of kent u iemand die het duurzame lintje verdient? Dien dan uw voorstel of nominatie voor 1 juli in op www.duurzamedinsdag.nl en maak kans op een van de prijzen van Duurzame Dinsdag.

Koffertje met duurzame initiatieven

Dit jaar vindt Duurzame Dinsdag op 7 september alweer voor de 12e keer plaats. Op die dag neemt demissionair minister Verburg (LNV) het duurzame koffertje in ontvangst. In het koffertje zit een analyse van alle ingediende initiatieven.  Hierin staat onder andere hoe de overheid een rol kan spelen bij het scheppen van de juiste voorwaarden die een duurzaam initiatief de ruimte geven om tot verdere ontwikkeling te komen.

Lintje voor duurzaamheid

Daarnaast krijgt een aantal personen het duurzame lintje: de enige duurzame onderscheiding in Nederland. Het gaat om mensen die zich al jaren inzetten voor een duurzame samenleving. Zij krijgen deze onderscheiding uit handen van demissionair minister Huizinga (VROM). 

Rol van de provincie

Duurzame Dinsdag wordt ondersteund door de Coalitie Biodiversiteit 2010. Dit is een landelijke platform waarin overheden, organisaties en bedrijven hun krachten bundelen om het belang van het behoud van biodiversiteit onder de aandacht van een breed publiek te brengen. De Provincie Groningen is partner van deze coalitie. In deze rol ondersteunen wij diverse duurzame projecten in onze provincie, bijvoorbeeld in de landbouw.

Biodiversiteit

De verschillende soorten planten en dieren op aarde houden de natuur in balans. Samen vormen ze een levende en productieve natuur. Dit noemen we biodiversiteit. Het gaat niet goed met de biodiversiteit op aarde. Daarom hebben de Verenigde Naties 2010 uitgeroepen tot Internationaal Jaar van de Biodiversiteit. Net zoals over het onderwerp van de klimaatverandering, hebben regeringen wereldwijd ook afspraken gemaakt om de biodiversiteit te redden. Het verlies moet, voor zover mogelijk, vóór 2020 gestopt worden. Kijk voor meer informatie over het Jaar van de Biodiversiteit op www.2010.biodiversiteit.nl of www.ncbnaturalis.nl