Duitse minister bezoekt energieprojecten in provincie

Noord-Nederland kreeg op 12 en 13 november bezoek van minister van milieu Stefan Wenzel van de Duitse deelstaat Nedersaksen. De minister werd onder andere ontvangen in het provinciehuis door gedeputeerde Yvonne van Mastrigt en bezocht enkele energieprojecten in de provincie. Het werkbezoek stond in het teken van duurzame energie en de Nederlands-Duitse samenwerking op dat gebied.

Noord-Nederland kreeg op 12 en 13 november bezoek van minister van milieu Stefan Wenzel van de Duitse deelstaat Nedersaksen. De minister werd onder andere ontvangen in het provinciehuis door gedeputeerde Yvonne van Mastrigt en bezocht enkele energieprojecten in de provincie. Het werkbezoek stond in het teken van duurzame energie en de Nederlands-Duitse samenwerking op dat gebied.

Workshop en werkbezoeken

De eerste dag van het bezoek werd besteed aan een workshop in het Friese Beesterzwaag, over het opzetten en succesvol laten functioneren van energiecoƶrperaties. De dag erop bracht minister Wenzel met gedeputeerde Van Mastrigt een bezoek aan PowerMatching City in Hoogkerk. Dit is een project waarbij geĆ«xperimenteerd wordt met slimme apparaten die hun energievraag afstemmen op de duurzame energie die op dat moment beschikbaar is. Het werkbezoek van de minister werd afgesloten met een rondgang door het Energy Transition Centre (EnTranCe) in Groningen, waar overheden, bedrijven en kennisinstellingen samenwerken aan de ontwikkeling van duurzame energie.

Aanleiding voor de komst van minister Wenzel is het bezoek van begin dit jaar van Noord-Nederlandse energiegedeputeerden en -wethouders aan Nedersaksen.