Drie ton subsidie voor innovatieve experimenten op noordelijke festivals

De provincie Groningen draagt drie ton subsidie bij aan het project Innofest, waarbij op grote culturele festivals in het Noorden innovatieve experimenten worden georganiseerd. Innofest laat studenten, start-upbedrijven en midden- en kleinbedrijven tijdens deze evenementen in 'living labs' ter plekke werken aan vernieuwende concepten, bijvoorbeeld op het gebied van duurzaamheid, voedsel of gezondheid.

Nieuwe concepten

Via Innofest zijn er afgelopen jaar op festivals als Eurosonic Noorderslag, Oeral en de TT in Assen verschillende nieuwe concepten uitgeprobeerd. Zo is er geĆ«xperimenteerd met een app die de geluidsoverlast van de omgeving meet, is afval uit containers gebruikt om tafels en stoelen van te maken en zijn er lantaarnpalen getest, die werden opgeladen door zonnepanelen. Sommige van deze concepten worden inmiddels ook echt toegepast. Innovatieve projecten kunnen zich ook voor de festivals van volgend jaar weer aanmelden.

Groningen@Work

Het project Innofest sluit goed aan bij de doelstellingen van het programma Groningen@Work, waarmee de provincie de innovatie en werkgelegenheid wil stimuleren. Het subsidiebedrag komt uit het Operationeel Programma EFRO, een regeling met geld van de Europese Unie, het Rijk en de drie noordelijke provincies.