Drie projecten ontvangen in totaal 100.000,- euro subsidie

Drie verschillende projecten krijgen van de provincie Groningen een subsidie van bij elkaar ruim 100.000,- euro. Er gaat 13.000,- euro naar het Keukentafelfestival en 78.000,- euro naar de website Het Verhaal van Groningen. Voor Best Buddies, een project voor verstandelijk gehandicapten, is een subsidie van 10.000,- euro beschikbaar.

 

Drie verschillende projecten krijgen van de provincie Groningen een subsidie van bij elkaar ruim 100.000,- euro. Er gaat 13.000,- euro naar het Keukentafelfestival en 78.000,- euro naar de website Het Verhaal van Groningen. Voor Best Buddies, een project voor verstandelijk gehandicapten, is een subsidie van 10.000,- euro beschikbaar. 

Keukentafelfestival

Op de Dag van de Duurzaamheid (10 oktober) organiseert het Groninger Forum met andere organisaties het Keukentafelfestival. Tijdens dit evenement in Groningen vinden er verschillende activiteiten plaats die te maken hebben met regionale producten en gerechten, zoals bijvoorbeeld kookworkshops. Het Keukentafelfestival moet streekvoedsel uit de provincie onder de aandacht brengen.

Het Verhaal van Groningen

De subsidie voor Het Verhaal van Groningen, waar het cultureel erfgoed van de provincie centraal staat, is bedoeld om de website te vernieuwen. Ook wordt er gekeken of de beschikbare informatie in de vorm van apps aangeboden kan worden.

Best Buddies

Best Buddies is een project waarbij licht verstandelijk gehandicapten van 35 jaar en ouder gekoppeld worden aan vrijwilligers van dezelfde leeftijd, die geen beperking hebben. De koppels trekken tenminste een jaar met elkaar op en ondernemen samen verschillende activiteiten. Voor het vrijwilligerswerk wordt een beroep gedaan op mensen die weinig tot niet actief zijn op de arbeidsmarkt, in het onderwijs of in het verenigingsleven. Best Buddies wil deze doelgroep bereiken via wijkcentra, bibliotheken en huisartsenposten.