Drie in één!

Deze week stond grotendeels in het teken van de informatiebijeenkomsten voor de raads- en statenleden over de gemeenschappelijke regeling en het bedrijfsplan. Er stonden er drie op het programma.

Deze week stond grotendeels in het teken van de informatiebijeenkomsten voor de raads- en statenleden over de gemeenschappelijke regeling en het bedrijfsplan. Er stonden er drie op het programma.

De maandagmorgen eerst thuis gewerkt. Daarna naar het gemeentehuis van Hoogezand voor een bezoek aan Nanno Evenhuis en Manon van Hagen, samen met Evert Bovens, financieel adviseur bij KplusV organisatieadvies. De financiële aspecten van hun voorgenomen besluit nog eens goed doorgenomen, met name de aannames rond de terugverdientijd. Prima gesprek.
Net op tijd terug in Groningen voor een lunch met de kerngroep en Marleen Halsema, onze projectsecretaresse. Aanleiding voor de lunch was het opleveren van de gemeenschappelijke regeling en het bedrijfsplan voor de zomervakantie. Leuk om in andere omgeving eens met elkaar te praten over andere onderwerpen dan ons project. Onder het werk is daar te weinig tijd voor. De locatie Mr. Mofongo op het Academieplein was prima en de lunch ook.
Na de lunch met projectondersteuner Marianne Fokkinga de stand van zaken van ons projectbudget doorgesproken. Wij gaan de fasen drie en vier afsluiten met een positief saldo. Da’s mooi!
Ook een tegenvaller. De tweede ronde sollicitatiegesprekken voor de kwartiermaker/beoogd directeur heeft niet tot resultaat geleid. Balen!
Conceptagenda voor de Managementteamgroep op 10 oktober gemaakt en naar de voorzitter Herman Groothuis, gemeentesecretaris Oldambt, gemaild.
’s Avonds de informatiebijeenkomst voor de raadsleden van Groningen, Haren en Ten Boer en de statenleden in het provinciehuis in Groningen. De opkomst valt wat tegen. Mark Boumans benadrukt dat de Regionale Uitvoeringsdienst een organisatie wordt van alle gemeenten en de provincie.

Dinsdagmorgen goed begin van de dag: gesprek met Erik van Zuidam, commandant van de regionale brandweer en Roelf Knoop, projectleider regionalisering brandweer. De vorming van de Regionale Uitvoeringsdienst en de regionalisering van de brandweer zijn soortgelijke processen. Wij wisselen kennis uit en zien duidelijke parallellen.
Aansluitend vergadering met de kerngroep. Met Jan Smittenberg vraag en antwoord financiën doorgesproken.
Aan het begin van de middag met mijn bestuurlijk opdrachtgever Mark Boumans en mijn ambtelijk opdrachtgever Henk Jan Bolding de ontstane situatie rond de werving van de kwartiermaker/beoogd directeur doorgesproken. Eind volgende week willen wij knopen doorhakken.
Rond half vier naar provinciehuis Assen gereden voor een gesprek met de kwartiermaker Drenthe Jan Bos. Het proces in Drenthe heeft door (bestuurlijke) discussies vertraging opgelopen. Net als met de regionale brandweer vanmorgen wisselen Jan en ik onze ervaringen uit. Na afloop geeft Jan mij een rondleiding door het provinciehuis. De provincie Drenthe heeft recent het nieuwe werken ingevoerd. Mooie ruime werkplekken, concentratiewerkplekken en nieuw is ook een brainstormkamer. Ziet er goed uit. Tegen de tijd dat er duidelijkheid is over de locatie van onze misschien met anderen maar eens uitgebreider gaan kijken.
Tussen de bedrijven door met kerngroepleden Gea Koeling en Jan Smittenberg hard gewerkt aan de voorbereiding van de stukken voor de Managementteamgroep, onder andere overzicht van de door de colleges genomen voorgenomen besluiten.
Ik benut mijn vrije avond om te hardlopen. De 4 Mijl komt eraan en ik heb daar tot nu toe te weinig voor getraind. Gaat niet echt makkelijk, maar ik heb nog anderhalve week.

Woensdagmorgen hebben Gea Koeling en ik kennisgemaakt met Titia Kootstra, personeelsadviseur bij de provincie. Zij neemt het -dossier over van haar collega Jos Wierema als gevolg van een andere taakverdeling tussen de personeelsadviseurs bij de provincie. Voor mij is het een hernieuwde kennismaking met Titia. Ik heb eerder als afdelingshoofd goed met haar samengewerkt.
’s Middags een afstemmingsoverleg met mijn provinciale collega’s. Er gaan bij de provincie 56 formatieplaatsen over naar de RUD en dat heeft voor de provinciale organisatie grote gevolgen. Alle reden om regelmatig met elkaar af te stemmen.
Aan het einde van de middag kunnen de agenda en bijna alle stukken voor de vergadering van de Managementteamgroep de deur uit … opnieuw deadline gehaald.
’s Avonds in een plensbui met Gea Koeling naar de Eemshaven gereden, omdat wij aan de late kant zijn, kiezen wij voor een snelle hap, patat met gehaktbal, in Eetcafé de Kombuis in Uithuizermeeden. Het blijft bijzonder naar de Eemshaven te rijden. Ik kan ook van een industrieel landschap genieten. De DEAL-gemeenten hebben met het kantoor van Groningen Seaports voor een zeer toepasselijke locatie gekozen voor de informatieavond voor de raadsleden van de DEAL-gemeenten. De opkomst is goed en de avond vliegt voorbij. Als Gea en ik Groningen weer naderen opnieuw een hoosbui. Natte boel deze week.

Donderdag de laatste twee stukken voor de Managementteamgroep gereedgemaakt. Gea heeft de planning in Microsoft Project nu in detail uitgewerkt. Een huzarenstukje! Later op de ochtend mijn ambtelijk opdrachtgever Henk Jan Bolding bijgepraat.
Tussen de middag geluncht met Tineke Weide. Tineke is mijn managementassistent geweest toen ik hoofd van de afdeling Verkeer en vervoer was bij de provincie.
’s Avonds de laatste informatiebijeenkomst in het Pagecentrum in Stadskanaal. Opnieuw een grote opkomst en een levendige discussie met de raadsleden. Vragen over het organisatiemodel, de kwaliteit, de financiën en het personeel passeren de revue. Het vormt een goede afsluiting van de vier informatiebijeenkomsten. Als ik ’s avonds thuiskom, blijkt dat ik mijn privé mobiele telefoon bij het Pagecentrum heb verloren (ik houd mij aanbevolen voor tips …).

Vrijdagmorgen eindelijk tijd om namens de stuurgroep de conceptbrief aan de colleges van burgemeester en wethouders van Grootegast en Ten Boer te schrijven over de ‘witte vlekken’. Dit is een afspraak uit de stuurgroep van 17 september. De stuurgroep wil beide colleges verzoeken alsnog deel te nemen aan de gemeenschappelijke regeling . Beide colleges willen liever een contractrelatie met de .
Daarna de agenda en stukken voor de projectgroep op 11 oktober gemaakt en verstuurd.
Ik ga op tijd naar huis, zodat ik nog even kan hardlopen voor het eten. Lekker om weer wat vaker te lopen.