Dorkwerderbrug vanaf 15 oktober weer toegankelijk voor wegverkeer

De brug bij Dorkwerd, die onlangs werd aangevaren door een binnenvaartschip, is naar verwachting vanaf maandag 15 oktober weer beschikbaar voor het wegverkeer. Door de aanvaring is de brug verbogen. De doorgang is daardoor versmald en voertuigen kunnen elkaar niet meer passeren. De provincie Groningen is op dit moment druk bezig om de brug weer veilig toegankelijk te maken voor het wegverkeer.

 

De brug bij Dorkwerd, die onlangs werd aangevaren door een binnenvaartschip, is naar verwachting vanaf maandag 15 oktober weer beschikbaar voor het wegverkeer. Door de aanvaring is de brug verbogen. De doorgang is daardoor versmald en voertuigen kunnen elkaar niet meer passeren. De provincie Groningen is op dit moment druk bezig om de brug weer veilig toegankelijk te maken voor het wegverkeer.

Twee rijstroken

Op dit moment wordt het verkeer omgeleid via de Aduarderbrug en de Oostumerweg. Als de stremming straks is opgeheven komen er twee rijstroken: een voor motorvoertuigen en een voor fietsers en voetgangers. De banen worden gescheiden via een speciaal hekwerk. Verder gelden er beperkingen voor motorvoertuigen: ze mogen niet zwaarder zijn dan 3,5 ton. Ook is er een maximale doorrijhoogte (3,6 meter) en een maximale doorrijbreedte (2,25 meter).

Vertraging of oponthoud

Het verkeer zal via een voorrangsregeling de brug moeten passeren. Tijdens de spits en vlak na een bediening van de brug kan dat leiden tot vertraging of oponthoud voor het verkeer. Er worden ook borden geplaatst om het verkeer te informeren over de rijbeperkingen. Verder zal er videobewaking aanwezig zijn.

Nieuwe brug

De provincie Groningen streeft ernaar om zo snel mogelijk een nieuwe brug te bouwen en hoopt dat deze voor de zomer van 2014 in gebruik genomen kan worden.