Doe mee aan de Natuurwerkdag op 7 november

Landschapsbeheer Groningen organiseert op 7 november voor de vijftiende keer de Natuurwerkdag op de eerste zaterdag van november. Vrijwilligers kunnen dit jaar op 32 locaties in de provincie meehelpen met bijvoorbeeld bomen zagen, struiken planten of snoeien of bladeren harken.

Landschapsbeheer Groningen organiseert op 7 november voor de vijftiende keer de Natuurwerkdag op de eerste zaterdag van november. Vrijwilligers kunnen dit jaar op 32 locaties in de provincie meehelpen met bijvoorbeeld bomen zagen, struiken planten of snoeien of bladeren harken.

Startsein

Om 10.00 uur geeft gedeputeerde Henk Staghouwer het officiĆ«le startsein van de Natuurwerkdag bij Vereniging Tuinrecreatie Veendam in Borgerswold in Veendam. Ook op andere werklocaties zijn dit jaar weer politici en bestuurders aanwezig om de vele vrijwilligers een handje te helpen bij het snoeien, zagen, harken en zeisen.

Vrijwilligers

In principe kan iedereen deelnemen aan de Natuurwerkdag. Jong en oud, ervaren en onervaren. Op elke locatie is een begeleider aanwezig die tekst en uitleg geeft over wat er kan en moet worden gedaan om het landschap winterklaar te maken. Op sommige locaties worden speciale activiteiten voor kinderen georganiseerd. In 2014 werkten 770 vrijwilligers in de provincie Groningen mee aan de Natuurwerkdag.

Aanmelden

Vrijwilligers kunnen zich aanmelden via www.natuurwerkdag.nl. Per locatie wordt aangegeven of er nog plaats is. Deelnemers die zich via de site aanmelden, krijgen een welkomstpakket met informatie en een paar werkhandschoenen.

De Natuurwerkdag is een initiatief van Landschapsbeheer Nederland.