Dinsdag 4 november betonstort voor Noordzeebrug

Op dinsdag 4 november rijden vanaf 7.00 uur tot 19.00 uur vrachtwagens met beton vanaf de Eemshaven af en aan naar de Noordzeebrug in Groningen. Ditmaal om het gedeelte het nieuwe (verhoogde) brugdek van de Noordzeebrug vol te storten met beton. In totaal gaat het om 1700 kubieke meter beton dat gestort moet worden. Dat staat gelijk aan ongeveer 110 vrachtauto’s, dus er zal vanaf de Eemshaven naar Groningen meer vrachtverkeer rijden.

Op dinsdag 4 november rijden vanaf 7.00 uur tot 19.00 uur vrachtwagens met beton vanaf de Eemshaven af en aan naar de Noordzeebrug in Groningen. Ditmaal om het gedeelte het nieuwe (verhoogde) brugdek van de Noordzeebrug vol te storten met beton. In totaal gaat het om 1700 kubieke meter beton dat gestort moet worden. Dat staat gelijk aan ongeveer 110 vrachtauto’s, dus er zal vanaf de Eemshaven naar Groningen meer vrachtverkeer rijden.

Betonarmen

Op de vrachtwagens worden ter plekke een soort armen aangesloten die het betongericht op de juiste plek kunnen storten. Half oktober is het dek van het nieuwe viaduct bij de Bedumerweg op dezelfde manier van beton voorzien. Pal naast de weg - op de verhoogde Noordzeebrug - zijn de werkzaamheden van de betonarmen te volgen. 

Fasegewijs storten

De nieuwe Noordzeebrug is enkele meters hoger dan de oude. Een groot gedeelte van de weg die aansluit op de nieuwe brug is klaar en geasfalteerd. Het brugdek wordt in fasen geasfalteerd om de druk en zwaarte te spreiden. Na deze betonstort vinden er op een later tijdstip nog eens soortgelijke werkzaamheden plaats om vervolgens af te sluiten met asfalteringswerkzaamheden. De verwachting is dat in het voorjaar van 2015 het verkeer op dit nieuwe stuk weg gaat rijden. De werkzaamheden voor de verhoging van de brug starten dan aan de andere zijde (stadszijde).

Meer informatie is te vinden op www.ringgroningen.nl/noordzeebrug