Diner op het Wad voor promotie van streekgerechten

Met een varend diner op het Wad op donderdag 13 september wil de provincie Groningen eerlijke en gezonde streekgerechten onder de aandacht brengen. Onder meer vissers, boeren, leveranciers en eigenaren van restaurants schuiven aan. Door verschillende groepen aan tafel uit te nodigen probeert de provincie meer regionaal eten in de winkels en op de borden te krijgen. Het eerste diner staat in het teken van de Smaak van het Wad en is het eerste in een reeks van Smaakdiners de komende twee jaar.

 

Met een varend diner op het Wad op donderdag 13 september wil de provincie Groningen eerlijke en gezonde streekgerechten onder de aandacht brengen. Onder meer vissers, boeren, leveranciers en eigenaren van restaurants schuiven aan. Door verschillende groepen aan tafel uit te nodigen probeert de provincie meer regionaal eten in de winkels en op de borden te krijgen. Het eerste diner staat in het teken van de Smaak van het Wad en is het eerste in een reeks van Smaakdiners de komende twee jaar.

Oesters, zilte groenten en lamsvlees

De streek bij de Waddendijk en de Waddenzee levert veel mooie producten, zoals oesters, zilte groenten en lamsvlees. In de kombuis staan Wicher Werk (Korensant in Molenrij, Verhildersum in Leens), Peter Zwaan (’t Kleine Oestertje in Oldehove) en Martin Jarings (Brussels Lof in Groningen). Namens de provincie is gedeputeerde Wiebe van der Ploeg aanwezig.  Voorafgaand aan de vaartocht wordt het keurmerk Gegarandeerd Groningen uitgereikt aan aardappelteler Menko van Zwol uit Spijk, die eerder dit jaar uitgeroepen is tot de Groninger Held van de Smaak. Van Zwol maakt in de Week van de Smaak (29 september tot en met 7 oktober) kans op de landelijke titel Held van de Smaak.

Regio van de Smaak

In 2011 was Groningen Hoofdstad van de Smaak. Nu gaat de provincie door als Regio van de Smaak om eerlijk en gezond voedsel uit de regio te promoten. Het is de bedoeling om via de diners kennis uit te wisselen en een netwerk op te bouwen. Iedere keer nemen andere partijen plaats aan tafel.