Deze zomer veel werkzaamheden aan de weg

Deze zomer is op verschillende plekken in de provincie aan de weg gewerkt. Op de zuidelijke ringweg in de stad werden damwanden aangebracht voor de verdiepte ligging van de weg en daarom was de ringweg in de richting Hoogezand gestremd. Ook op de N361 tussen Groningen en Adorp werd gewerkt en op de N360 bij Garmerwolde en Wirdum. Hier werden nieuwe rotondes aangelegd. Op maandag 26 augustus waren de wegen weer begaanbaar.

Aanpak Ring Zuid

Van 12 juli tot 26 augustus was de zuidelijke ringweg in de richting van Hoogezand van het Julianaplein tot de afrit Europaweg afgesloten. Hier werden damwandplanken ingetrild voor de aanleg van de bouwkuip van de verdiepte ligging van de vernieuwde ringweg. De aanleg van de damwanden gaat nog tot eind dit jaar door maar het verkeer richting Hoogezand kan weer van de ringweg gebruikmaken. De afslag van de Hereweg in Groningen richting Kempkensberg is wel afgesloten. Kijk voor actuele informatie op www.aanpakringzuid.nl .

N361

Op de provinciale weg N361 tussen Groningen en Winsum werd in de zomer groot onderhoud gepleegd. Hier kreeg de weg nieuw asfalt. Tegelijkertijd werden ook een aantal kruisingen aangepakt om de verkeersveiligheid te verbeteren. In Adorp werd het dorp opnieuw ingericht om de leefbaarheid te verbeteren. De weg kreeg een rode middenstrook en ook de oversteken voor fietsers en voetgangers kregen een rode kleur. Het fiets- en voetpad in Adorp kreeg klinkers. Door de meer dorpse inrichting moet het voor automobilisten duidelijk worden dat ze de bebouwde kom binnenrijden en snelheid moeten minderen. Verder is er geluidsreducerend en reflecterend asfalt aangebracht, dat in het donker goed te zien is en voor minder geluidsoverlast voor omwonenden zorgt.

N360

Op de N360 tussen Groningen en Delfzijl zijn deze zomer twee nieuwe rotondes aangelegd. Bij Garmerwolde, bij de rioolwaterzuivering, is een ovale rotonde aangelegd en bij de Eekwerderweg bij Wirdum een gewone rotonde. Later komt er nog een rotonde bij de kruising Eestumerweg bij de molen van Ten Post. De rotondes moeten ervoor zorgen dat het verkeer van zijwegen veiliger de doorgaande weg kan oprijden.