Derde editie provinciaal jeugdjournaal gepresenteerd

Voor het derde jaar op rij heeft een klas van de Bisschop Bekkersschool haar provinciaal jeugdjournaal gepresenteerd in het provinciehuis. Groep 8 van de school uit Groningen voerde de laatste weken campagne voor energiebesparing en duurzaamheid op school en bezocht een aantal bijzondere plekken in onze provincie. De bevindingen werden op beeld vastgelegd en gebundeld in een jeugdjournaal. De presentatie werd bijgewoond door de Statenleden Hendri Meendering (GroenLinks) en Ton van Kesteren (PVV).

Jeugdjournaal

In het jeugdjournaal is te zien hoe actief de jongeren de laatste tijd bezig zijn geweest. Zo bezochten ze het zonnepark in Delfzijl, het NAM-kantoor in Hoogezand en het perceel van Annemarie Heite in Bedum, waar als gevolg van de problemen door de aardbevingen een volledig nieuw huis moet worden gebouwd. Verder hielden de leerlingen zich bezig met afvalscheiding in school en hielden ze het schoolplein en de buurt netjes met een afvalinzamelingsactie.

Energy Challenges

Het bezoek aan het provinciehuis is voor de Bisschop Bekkersschool een voorpoefje voor de scholenwedstrijd Energy Challenges, waar volgende week de finale van plaatsvindt. Bij de Energy Challenges draait het om welke school de beste campagne bedenkt om energiebesparing en duurzaamheid onder de aandacht te brengen. De competitie wordt ondersteund door de provincie Groningen.

Het provinciaal jeugdjournaal is terug te zien op YouTube (duur: ongeveer 19 minuten).