Denk mee over de toekomst van Groningen Airport Eelde

Hoe ziet de toekomst van Groningen Airport Eelde eruit? Wordt het een klein vliegveld zonder commerciĆ«le vluchten, een plek waar af en toe vakantievluchten vertrekken of een echte toegangspoort voor het Noorden? Het zijn drie toekomstscenario's die de komende weken worden voorgelegd aan inwoners, de politiek en het bedrijfsleven. Reageren kan via www.toekomstgroningenairporteelde.nl.

Vijf aandeelhouders

De provincie Groningen is een van de vijf aandeelhouders van Groningen Airport Eelde. De andere vier partijen die verantwoordelijk zijn voor de luchthaven zijn de provincie Drenthe en de gemeenten Groningen, Assen en Tynaarlo. De aandeelhouders hebben begin 2016 onderzoek laten doen naar toekomst van de luchthaven. De onderzoeksrapporten zijn ook terug te vinden op de website.

Proces

Belanghebbenden kunnen tot en met 6 november hun mening geven over de toekomst van de luchthaven. Daarna worden de reacties verzameld en voorgelegd aan Provinciale Staten van Groningen en Drenthe en de gemeenteraden van Groningen, Assen en Tynaarlo. Naar verwachting doen de vijf volksvertegenwoordigingen eind 2016 uitspraak over de toekomst van Groningen Airport Eelde.

Informatieavond

Op maandagavond 24 oktober vindt er een bijeenkomst plaats in MartiniPlaza Groningen, waar geĆÆnteresseerden meer informatie kunnen krijgen. Zo zijn er verschillende deskundigen die meer kunnen vertellen over de onderzoeksresultaten. Aanmelden is verplicht en kan via toekomstgroningenairporteelde@drenthe.nl.