De Tuin & Kunst Tiendaagse

De provincie Groningen opent van 17 tot en met 26 juni haar tuindeuren. Groningen heeft allerlei boeiende en bloeiende tuinen; borgentuinen, slingertuinen, kloostertuinen, moestuinen, rosaria en natuurlijk de Hortus. Zij vormen in deze periode het decor én het podium voor allerlei kunsten.

De provincie Groningen opent van 17 tot en met 26 juni haar tuindeuren. Groningen heeft allerlei boeiende en bloeiende tuinen; borgentuinen, slingertuinen, kloostertuinen, moestuinen, rosaria en natuurlijk de Hortus. Zij vormen in deze periode het decor én het podium voor allerlei kunsten.

Prachtige tuinen

Elke regio in Groningen heeft een centrale tuin die dient als startpunt voor activiteiten en fiets- en wandelroutes. Maar u kunt ook een bustour of de trekschuit nemen langs tuinen. Geniet van cabaret, gedichten, beelden, schilderijen, livemuziek of een diner met streekproducten in deze mooie tuinen. Ook voor de kinderen is er van alles te doen. Hoogtepunt is de tentoonstelling Dutch Wave in het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum. Vaste planten, bolgewassen en éénjarigen spelen de hoofdrol in deze tuinontwerpstijl die wereldwijd bekendheid geniet als de Dutch Wave. Voor meer informatie over de Tuin & Kunst Tiendaagse kunt een kijkje nemen op www.toerisme.groningen.nl, hierop is alle informatie te vinden!

Groningen Hoofdstad van de Smaak 2011

Groningen is in 2011 "Hoofdstad van de Smaak". De Tuin & Kunst Tiendaagse is hier een onderdeel van. Het hele jaar door vinden in stad en provincie 'smaakmakende' activiteiten plaats. Het volledige programma van "Hoofdstad van de Smaak" staat op www.hoofdstadvandesmaak.nl.