'De laatste vriend van Napoleon' vanaf eind mei in Delfzijl

Van 28 mei tot en met 5 juni is Delfzijl het decor van 'De laatste vriend van Napoleon'. Deze muziektheatervoorstelling vertelt het verhaal van de Franse legeraanvoerder en charmeur Pierre Maufroy, die niet wil geloven dat het tijdperk van Napoleon afgelopen is. Maufroy blijft het laatste Franse bolwerk Delfzijl halsstarrig verdedigen. In 2014 is dit precies tweehonderd jaar geleden gebeurd.

Van 28 mei tot en met 5 juni is Delfzijl het decor van 'De laatste vriend van Napoleon'. Deze  muziektheatervoorstelling vertelt het verhaal van de Franse legeraanvoerder en charmeur Pierre Maufroy, die niet wil geloven dat het tijdperk van Napoleon afgelopen is. Maufroy blijft het laatste Franse bolwerk Delfzijl halsstarrig verdedigen. In 2014 is dit precies tweehonderd jaar geleden gebeurd.

Ontzet van Delfzijl

Arjan Ederveen en Ellen ten Damme spelen de hoofrollen in het muziektheaterstuk. Naast 'De laatste vriend van Napoleon' vinden er ook allerlei andere evenementen plaats die te maken hebben met het Ontzet van Delfzijl, zoals lezingen, films, exposities en een voorjaarsmarkt. De theatermuziekvoorstelling, waar de provincie financieel aan bijdraagt, sluit ook aan bij de viering van tweehonderd jaar Koninkrijk der Nederlanden en tweehonderd jaar Koninklijke Landmacht.