De Haan Special Equipment krijgt subsidie voor nieuwe machines

De Haan Special Equipment in Stadskanaal, specialist in hijsblokken (zoals katrollen) voor fabrieken en scheepvaart, krijgt twee nieuwe machines om het productieproces te verbeteren. Met de machines kan De Haan meer hijsblokken produceren en sneller. De provincie draagt een halve ton subsidie bij, vanuit het programma Groningen@Work. De Haan verwacht met het nieuwe productieproces meer omzet en acht extra arbeidsplaatsen te realiseren.

Duurzamer produceren

De nieuwe volautomatische machines verbruiken minder energie en verlichten de arbeidsomstandigheden voor medewerkers. Ook zorgen ze voor minder fouten en daardoor minder afval. Volgens technisch directeur Henny Meijering is de afgelopen periode veel tijd gestoken in een nieuw ontwerp voor het hijsblok. "In combinatie met de nieuwe machines komt een hogere productie en kortere doorlooptijd binnen handbereik. Hierdoor kunnen we onze positie als wereldspeler op de markt voor hijsblokken verstevigen en op termijn uitbreiden."

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel hiervan is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers  een beroep op kunnen doen. De bijdrage die De Haan SE heeft gekregen is afkomstig uit de subsidieregeling Innovatief & Duurzaam MKB-Groningen 2.