De Blauweroos feestelijk geopend

De Blauweroos, het nieuwe verkeersknooppunt bij Winschoten, is donderdag 2 september feestelijk geopend door gedeputeerde Marc Jager van de provincie Groningen en wethouder Bé Zwiers van de gemeente Oldambt.

 

De Blauweroos, het nieuwe verkeersknooppunt bij Winschoten, is donderdag 2 september feestelijk geopend door gedeputeerde Marc Jager van de provincie Groningen en wethouder Bé Zwiers van de gemeente Oldambt. Onder begeleiding van een escorte van de marechaussee reden de gedeputeerde en de wethouder in een werkvoertuig over de rotonde. Op de carpoolstrook verruilden de twee bestuurders dit vervoermiddel voor een fiets en samen met tientallen leerlingen van drie basisscholen uit Winschoten op versierde fietsen reden ze naar de nieuwe fietstunnel bij de Blauweroos om die officieel te openen. De kinderen werden voor hun inzet beloond met een gratis dagje Verkeerspark Assen.

Het nieuwe verkeersknooppunt de Blauweroos verbindt Winschoten met de omliggende dorpen Blauwestad, Beerta, Oostwold en Finsterwolde. Dagelijks fietsen honderden scholieren van Winschoten naar deze dorpen en terug. Daarom is voor de fietsers een speciale fietstunnel aangelegd. We hebben de Blauweroos ontwikkeld in samenwerking met de toenmalige gemeenten Winschoten, Reiderland en Scheemda (tegenwoordig gemeente Oldambt.)

Bijzonder ontwerp

Architect Jan Timmer leverde het bijzondere ontwerp voor de Blauweroos. Hierbij liet hij zich inspireren door de geschiedenis van Winschoten als vestingstad. Eerder was Timmer verantwoordelijk voor de eerste plannen rondom het Oldambtmeer en daarmee Blauwestad.