Dag van de Regio op 4 en 5 oktober in teken van 'buur en cultuur'

Tijdens de Dag van de Regio op 4 en 5 oktober kunt u weer een bezoek brengen aan alle bijzondere plekjes in Groningen, Drenthe en de Duitse grensstreek. Het thema is dit jaar 'buur en cultuur'. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom cultuurhistorische locaties, zoals oude borgen, dorpskerken en esdorpen. Ook is er een fotowedstrijd.

Tijdens de Dag van de Regio op 4 en 5 oktober kunt u weer een bezoek brengen aan alle bijzondere plekjes in Groningen, Drenthe en de Duitse grensstreek. Het thema is dit jaar 'buur en cultuur'. Er worden verschillende activiteiten georganiseerd rondom cultuurhistorische locaties, zoals oude borgen, dorpskerken en esdorpen. Ook is er een fotowedstrijd.

Programma

Op zo'n vijftig plaatsen in de regio kunt u exposities bezoeken, kunstenaars live aan het werk zien, workshops volgen en deelnemen aan allerlei rondleidingen. Er is ook een speciaal programma voor kinderen. Zij kunnen appels plukken, meedoen aan een caviarace, brood bakken in een molen en deelnemen aan een paddestoelentocht. Meer over het programma en de locaties kunt u vinden in het magazine dat ligt bij VVV's en bibliotheek of op www.dagvanderegio.nl.

Fotowedstrijd

Verder roept de organisatie bezoekers van de Dag van de Regio om op 4 en 5 oktober foto's te maken. De drie beste fotografen worden beloond met een pakket Groninger en Drentse streekproducten. Kijk voor de voorwaarden en meer informatie op de website.