Cultuurfestival Noorderzon vanaf donderdag in het Noorderplantsoen

Het is weer tijd voor Noorderzon! Het jaarlijkse cultuurfestival in de stad Groningen. De 24e editie is van donderdag 21 tot en met zondag 31 augustus. 11 dagen lang bruist het Noorderplantsoen van spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Zo'n 135.000 bezoekers uit het hele land en het buitenland hebben de weg naar het festival gevonden.

Het is weer tijd voor Noorderzon! Het jaarlijkse cultuurfestival in de stad Groningen. De 24e editie is van donderdag 21 tot en met zondag 31 augustus. 11 dagen lang bruist het Noorderplantsoen van spannende hedendaagse podiumkunsten uit alle delen van de wereld. Zo'n 135.000 bezoekers uit het hele land en het buitenland hebben de weg naar het festival gevonden.

Programma

Het festival presenteert dit jaar nieuw werk van grootheden, oude bekenden en van jonge makers uit landen als Frankrijk, Australiƫ, Cambodja, Noorwegen, Belgiƫ, Duitsland, Thailand, Verenigde Staten, Groot-Brittanniƫ, Zwitserland, Finland, Zuid-Afrika, Mozambique en Hongarije. Verhalen van over de hele wereld, verteld in Groningen. Kijk voor het uitgebreide programma op www.noorderzon.nl.

Groningen op de Haagse kaart

Vrijdag 22 augustus ontvangen wij enkele kabinetsleden, Tweede Kamerleden en topambtenaren op het Festival Noorderzon. Commissaris van de Koning Max van den Berg: "Het is de 6e keer dat we gasten op Noorderzon ontvangen. Het is een traditie geworden en de belangstelling voor dit evenement neemt elk jaar toe. Noorderzon is een uitstekend festival om Groningen in Den Haag op de kaart te zetten."