Creatieve vouchers brengen mkb'ers en creatieve ondernemers samen

De provincie gaat midden- en kleinbedrijven (mkb) vouchers aanbieden om ze samen te laten werken met de creatieve sector. De samenwerking moet verrassende producten en innovatieve diensten opleveren. We dragen als provincie 50% bij per project dat ontwikkeld wordt, met een maximum bijdrage van € 5.000.  De vouchers moeten het ondernemerschap in de creatieve sector stimuleren en kunnen via de Stichting Kunst & Cultuur worden aangevraagd.  De regeling loopt in eerste instantie tot september 2019.

Nieuwe verbindingen

De creatieve vouchers zorgen voor nieuwe verbindingen tussen de creatieve sector en het mkb. Zo kan bijvoorbeeld een horecaondernemer, die zijn terrasoverkapping wil vervangen, een designer inhuren die een speciaal ontwerp maakt. Of de winkelier die het personeel wil voorbereiden op agressief gedrag van klanten, kan een training in de vorm van een game laten ontwikkelen. Ook kan het wachtmuziekje gecomponeerd worden door een musicus en de bedrijfskleding kan duurzaam gemaakt worden in samenwerking met (mode)designers uit de creatieve industrie.

Kwartiermakers

Ondernemers Bianca Grote Beverborg, Herman Kopinga, Irene van Wijhe en Carla Wolbers zetten zich als kwartiermakers in om nieuwe verbindingen tot stand te brengen tussen mkb’ers en creatieve ondernemers. Zij hebben een breed netwerk in zowel het mkb als de creatieve sector en zullen ondernemers actief benaderen.