Commissarissen van de Koning trappen af voor Statenverkiezingen

De twaalf commissarissen van de Koning hebben op 26 januari het startschot verricht voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015. Zij deden dat met de lancering van de website kompas2020.nl, die laat zien wat provincies doen. Tegelijkertijd werd het 'Huis van de Provincies' in Den Haag geopend, het nieuwe onderkomen van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

 

De twaalf commissarissen van de Koning hebben op 26 januari het startschot verricht voor de campagne voor de Provinciale Statenverkiezingen op 18 maart 2015. Zij deden dat met de lancering van de website kompas2020.nl, die laat zien wat provincies doen. Tegelijkertijd werd het 'Huis van de Provincies' in Den Haag geopend, het nieuwe onderkomen van het Interprovinciaal Overleg (IPO).

Website

De nieuwe website laat op een interactieve manier zien met welke onderwerpen de provincies zich bezighouden, zoals bijvoorbeeld de verbetering van de regionale bereikbaarheid of de verduurzaming van de energievoorziening. De verschillende beleidsterreinen van de provincies worden via praktijkvoorbeelden beschreven op de website. Dat gebeurt via animaties, kaarten, foto's en tekst. Kompas2020.nl laat zien waarom het belangrijk is dat de kiezer op 18 maart naar de stembus gaat.

KOMPAS 2020

KOMPAS 2020 vormt de leidraad voor de provincies richting de aankomende Statenverkiezingen. In dit beleidsdocument hebben de provincies bepaald wat tot 2020 de belangrijkste maatschappelijke opgaven en ontwikkelingen zijn. KOMPAS 2020 werd in september 2014 gepresenteerd tijdens het IPO-jaarcongres in Middelburg.