Commissaris van de koningin reikt prijzen Ronde van Duurswold uit

Met de Ronde van Duurswold is op 7 februari 2012 de eerste natuurijsklassieker van het seizoen verreden. Op het ijs van het Schildmeer kwamen verschillende nationale schaatstoppers bijeen voor deze primeur. Commissaris van de koningin Max van den Berg gaf het startschot en reikte de prijzen uit. Rob Hadders kwam als eerste over de streep, bij de vrouwen was dat Foske Tamar van der Wal.

 

Met de Ronde van Duurswold is op 7 februari 2012 de eerste natuurijsklassieker van het seizoen verreden. Op het ijs van het Schildmeer kwamen verschillende nationale schaatstoppers bijeen voor deze primeur. Commissaris van de koningin Max van den Berg gaf het startschot en reikte de prijzen uit. Rob Hadders kwam bij de mannen als eerste over de streep, bij de vrouwen was dat Foske Tamar van der Wal.

Drie ritten

Tijdens de Ronde van Duurswold werden drie ritten verreden: die van de Masters (50 kilometer), de dames (60 kilometer) en de heren (100 kilometer). De organisatie lag in handen van de KNSB en de IJscentrale Duurswold, in samenwerking met IJsvereniging De Noorder Rondritten. De Ronde van Duurswold telt mee voor het klassement van natuurijsklassiekers en geldt als een alternatief voor de Noorder Rondritten.

Oldambtmeer Toertocht

Ook het Oldambtmeer had een schaatsprimeur. Op dinsdag 7 februari 2012 werd voor het eerst de Oldambtmeer Toertocht georganiseerd. Eén rondje was ongeveer twintig kilometer. In totaal kon er maximaal 120 kilometer gereden worden. Bijna drieduizend schaatsers deden mee aan de tocht.