Colleges noordelijke provincies bijeen in Den Haag op Prinsjesdag

De colleges van Gedeputeerde Staten van de provincies Groningen, Fryslân en Drenthe zijn op Prinsjesdag bij elkaar gekomen in Den Haag. In het museum 'Escher in het Paleis' namen de collegeleden deel aan een ontbijt. Er waren ook noordelijke Tweede Kamerleden aanwezig.

De colleges van Gedeputeerde Staten van Groningen, Fryslân en Drenthe zijn op Prinsjesdag bij elkaar gekomen in Den Haag. In het museum 'Escher in het Paleis' namen de collegeleden deel aan een ontbijt. Er waren ook noordelijke Tweede Kamerleden aanwezig. 

Troonrede

Na het ontbijt vond het wekelijkse overleg plaats van het college van Gedeputeerde Staten. In de middag woonde commissaris van de Koning René Paas in de Ridderzaal de Troonrede bij van Koning Willem-Alexander.

Noordelijke belangen

Het ontbijt in Den Haag op de 'derde dinsdag van september' wordt al een aantal jaren georganiseerd door de provincie Fryslân. Vorig jaar schoven de colleges van Groningen en Drenthe voor het eerst aan. Voor de drie provincies is het ontbijt een mooie gelegenheid om in Den Haag aandacht te vragen voor noordelijke kwesties.