Collegeleden aan de slag in kerk Hornhuizen tijdens NLdoet

Onze vijf gedeputeerden steken op vrijdag 11 maart de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Op deze dag vinden door het hele land vrijwilligersacties plaats. De collegeleden gaan in en rondom de kerk van Hornhuizen werkzaamheden verrichten, zoals bankjes repareren, de keuken verven en de toren opruimen. De kerk van Hornhuizen is eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken en is een van de opvallende monumenten langs de waddenkust.

Onze vijf gedeputeerden steken op vrijdag 11 maart de handen uit de mouwen tijdens NLdoet. Op deze dag vinden door het hele land vrijwilligersacties plaats. De collegeleden gaan in en rondom de kerk van Hornhuizen werkzaamheden verrichten, zoals bankjes repareren, de keuken verven en de toren opruimen. De kerk van Hornhuizen is eigendom van de Stichting Oude Groninger Kerken en is een van de opvallende monumenten langs de waddenkust.

Aandacht voor vrijwilligers

NLdoet wordt georganiseerd door het Oranjefonds, samen met duizenden vrijwilligersorganisaties. De actiedag is ervoor bedoeld om vrijwilligerswerk in het zonnetje te zetten en mensen te stimuleren een dag als vrijwilliger aan de slag te gaan. Naast de gedeputeerden doen ook veel provinciemedewerkers mee aan NLdoet. Zo verzorgen medewerkers van de facilitaire dienst een hightea in het Hamelhuys, klussen buitendienstmedewerkers in woonzorgcentrum De Ebbingepoort en doen natuurbeleidsmedewerkers onderhoudswerkzaamheden in de tuinen van de Ennemaborgh in Midwolda.