Bouwderij maakt productie duurzamer met subsidie van provincie

Houtskeletbouwbedrijf Bouwderij in Groningen krijgt € 50.000 subsidie van de provincie om het productieproces efficiënter en duurzamer te maken. Met de subsidie kan het bedrijf een nieuwe machine aanschaffen voor het automatisch verwerken van plaatmateriaal en nieuwe apparatuur voor het inblazen van isolatiemateriaal. Door deze investering komen er naar verwachting vier nieuwe banen bij.

Meer opdrachten

Door de landelijke discussie over stikstof ziet Bouwderij de vraag naar houtskeletbouw toenemen. Met de nieuwe machines kan het bedrijf efficiënter en sneller werken en meer opdrachten aannemen. Ook worden op deze manier minder materialen en minder energie gebruikt. 

Aardbevingsbestendige woningen

Bouwderij is het eerste Nederlandse bedrijf dat gecertificeerde aardbevingsbestendige houtskeletwoningen produceert. Met de nieuwste machine loopt het bedrijf voorop in zijn sector. Hiermee verloopt het proces van ontwerp tot het zagen en boren van platen geheel automatisch.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidie voor Bouwderij komt uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid bij het regionale bedrijfsleven.