Bodemsanering Marktstraat Winschoten start 5 februari

Op vrijdag 5 februari gaat de sanering van de verontreinigde grond bij de panden aan de Markstraat 10 in Winschoten van start. Gedeputeerde Nienke Homan en wethouder van Oldambt Ricky van den Aker verrichten daarvoor het startschot. De sanering is mogelijk door het project 'Aanpak spoed bodemsanering' en is nodig om mogelijke gezondheidsrisico’s voor bewoners te voorkomen.

Op vrijdag 5 februari gaat de sanering van de verontreinigde grond bij de panden aan de Markstraat 10 in Winschoten van start. Gedeputeerde Nienke Homan en wethouder van Oldambt Ricky van den Aker verrichten daarvoor het startschot. De sanering is mogelijk door het project 'Aanpak spoed bodemsanering' en nodig om mogelijke gezondheidsrisico’s voor bewoners te voorkomen.

Verontreinigd kraanwater

Na een melding over verontreinigd kraanwater zijn in opdracht van de provincie Groningen meerdere bodemonderzoeken uitgevoerd. De waterleiding is inmiddels door het Waterbedrijf Groningen vervangen. Waarschijnlijk is op de plek benzine en diesel gelekt en gemorst door de oliehandel en het tankstation, die vroeger op deze locatie gevestigd waren. Uit de onderzoeken bleek dat sanering van deze bodemverontreiniging met spoed nodig was, om toekomstige risico's voor de gezondheid van de bewoners uit te sluiten.

De werkzaamheden duren tot eind juni 2016. Tijdens de grondsanering zijn de Marktstraat en de splitsing Marktstraat/Beertsterstraat een aantal weken gestremd voor gemotoriseerd verkeer.