Blauwestad krijgt vaarverbinding met rest van Nederland en Duitsland

Het Oldambtmeer in Blauwestad is met ingang van het nieuwe vaarseizoen bereikbaar voor varend Nederland én Duitsland. Marc Calon, gedeputeerde van de provincie Groningen, verricht zaterdag 4 april de officiële opening van de vaarverbinding bij de sluis in het Blauwediep. Vanaf dat moment sluit het Oldambtmeer aan op het Winschoterdiep en biedt daarmee volop mogelijkheden voor recreatieve watersporters.

Het Oldambtmeer, waarop begin dit jaar het Nederlands Kampioenschap IJszeilen plaatsvond, biedt met deze nieuwe, zuidelijke vaarverbinding, watersporters nog meer mogelijkheden. Vanaf het Oldambtmeer kan men, via het Winschoterdiep, naar de rest van Nederland en - via de Dollard- naar Duitsland varen en vice versa. Het Oldambtmeer is met zijn 800 hectare vergelijkbaar met het Sneekermeer. Met een waterdiepte van tenminste 1.30 meter in het vaargebied is het Oldambtmeer geschikt voor zeilboten en kleinere motorjachten. Bovendien leent het meer zich voor kanoën, zwemmen en windsurfen.

Festiviteiten
De officiële opening van de vaarverbinding gaat gepaard met diverse festiviteiten. Blauwestad en de gemeenten Reiderland, Scheemda en Winschoten organiseren feestelijke activiteiten op het Oldambtmeer. Daarnaast vinden uiteenlopende activiteiten plaats aan het strand en om en bij de jachthaven in Midwolda. Vanaf 14.00 uur zijn hier kinderzeilwedstrijden, brandweerdemonstraties, treedt er een shantykoor op en vaart er een afwisselend ‘botenlint’ over het Oldambtmeer.

<msinternalimage link="1016991" alt="Blauwestad%20krijgt%20vaarverbinding%20met%20rest%20van%20Nederland%20en%20Duitsland" width="450" height="299" vspace="1" hspace="1" ></msinternalimage>