Bisschop Bekkerschool presenteert provinciaal jeugdjournaal

Leerlingen van de Bisschop Bekkerschool uit Groningen hebben op donderdag 23 juni het provinciaal jeugdjournaal over energie gepresenteerd. De première in het provinciehuis werd bijgewoond door gedeputeerde Nienke Homan, de Statenleden Arjen Nolles, Sander Claassen en Robert de Wit en provinciemedewerkers. Het is de tweede keer dat de Bisschop Bekkersschool naar het provinciehuis komt om het journaal te presenteren.

Duurzame energie

In het jeugdjournaal is terug te zien hoe de leerlingen zich hebben beziggehouden met duurzame energie. Zo hebben ze een duurzame Brede School in Joure bezocht, een windmolenpark in Delfzijl en het innovatieve bedrijf DCP in Ter Apel. Het provinciale jeugdjournaal is tegelijkertijd de inzending voor Energy Challenges, de scholencompetitie waaraan de Bisschop Bekkersschool - 'als het Bekkteam' - deelneemt. De finale van Energy Challenges vindt plaats op vrijdag 24 april, tijdens het TransFuture Festival

Jongeren

De provincie vindt het belangrijk jongeren te betrekken bij provinciale vraagstukken en het beleid beter af te stemmen op wat jongeren vinden en willen. Hierbij wordt vooral gebruik gemaakt van het Trendteam, een groep van zo'n 30 jongeren in de leeftijd van 12 tot 23 jaar uit de hele provincie. Daarnaast organiseert de provincie het hele jaar door activiteiten om met jongeren in contact te komen. Het provinciaal jeugdjournaal is een van onze eerste initiatieven met basisscholen.