Biologische kwekerij in de buurt krijgt provinciale bijdrage

De provincie Groningen draagt 15.000 euro bij aan de Stadsakker voor de aanleg van een biologische groente- en fruitkwekerij in Hoogkerk. De groenten en het fruit worden kleinschalig, milieuvriendelijk en met moderne technieken verbouwd voor de lokale markt, dicht bij de klant. Het bedrijf gaat in 2014 eerst op kleine schaal groenten verbouwen en later fruit. De subsidie komt uit het budget Innovatieve Kwaliteitssprongen Landbouw.

De provincie Groningen draagt 15.000 euro bij aan de Stadsakker voor de aanleg van een biologische groente- en fruitkwekerij in Hoogkerk. De groenten en het fruit worden kleinschalig, milieuvriendelijk en met moderne technieken verbouwd voor de lokale markt, dicht bij de klant. Het bedrijf gaat in 2014 eerst op kleine schaal groenten verbouwen en later fruit. De subsidie komt uit het budget Innovatieve Kwaliteitssprongen Landbouw.

Biologische kwekerij

De Stadsakker is een klein bedrijf in de stad Groningen, dat groente en fruit terug wil brengen naar de 'achtertuin'. Op dit moment is er in Hoogkerk 2 hectare grond beschikbaar. Hiervan is 15.000 m2 bestemd voor de verbouw van groenten en 600 m2 voor de bouw van een kas. Daarnaast is er nog ruimte voor het kweken van fruit, noten, kruiden en voorbeeldtuinen. Een deel van de oogst zal op de kwekerij worden verwerkt en verkocht. De Universiteit Wageningen (WuR) heeft samen met de Stadsakker het plan uitgewerkt voor de biologische groentekwekerij.

Voorbeeldproject

De Stadsakker-kwekerij  is een voorbeeld voor andere kleinschalige agrarische initiatieven van nieuwe en bestaande bedrijven in en rondom de stad Groningen. Een deel van de financiering van het project komt binnen via zogenaamde crowdfunding: financiĆ«le bijdragen van (toekomstige) klanten.