Bijna € 28.000 subsidie voor productie medische mondkapjes

Het bedrijf Eco Textieldruk krijgt een subsidie van de provincie van bijna € 28.000 voor de productie van medische mondkapjes. Het Groninger bedrijf is al 35 jaar actief in het bedrukken van textiel en het leveren van drukkerijmachines. Door de coronacrisis is de omzet van Eco Textieldruk teruggelopen en daarom besloot het bedrijf te investeren in een machine die mondkapjes kan maken. Het gaat om mondkapjes voor consumenten en mondkapjes voor de zorg. Op termijn verwacht het bedrijf vijf nieuwe medewerkers aan te kunnen nemen.

60 tot 300 maskers per minuut

De machine van Eco Textieldruk produceert 60 tot 300 maskers per minuut en kan daarmee een bijdrage leveren aan de grote vraag naar beschermingsmiddelen in ons land. De productie van de mondkapjes vindt plaats in een aparte bedrijfsruimte die voldoet aan alle eisen. De provincie is blij met dit bedrijf omdat er hierdoor medische mondkapjes ook in eigen land gemaakt worden. Zo zijn we minder afhankelijk van andere landen. Omdat er minder transport nodig is, bespaart dat CO2-uitstoot. Het bedrijf onderzoekt nog of de grondstoffen voor de mondkapjes ook in Nederland geproduceerd kunnen worden.

Innovatief en Duurzaam MKB

De subsidies komen uit de regeling Innovatief en Duurzaam MKB, onderdeel van Groningen@Work, het programma economie en arbeidsmarkt van de provincie Groningen. Met deze regeling stimuleert de provincie Groningen innovatie, duurzame ontwikkeling en werkgelegenheid in het regionale bedrijfsleven.