Bijna 300 banen erbij dankzij Groningen@Work

Dankzij Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt, hebben zich de afgelopen drie jaar vier nieuwe industriële bedrijven gevestigd in onze provincie. Deze bedrijven hebben samen gezorgd voor 290 nieuwe banen. Op woensdag 9 januari vertelden ondernemers tijdens een bijeenkomst in het provinciehuis met Provinciale Staten over hun ervaringen.

Banen

Daarnaast hebben 150 ondernemers financiële ondersteuning gekregen om hun bedrijf toekomstbestendig te maken. Via de Kansrijke Leerweg vonden al 81 mensen die voorheen werkloos thuis zaten een baan. En ook het 1000-banenplan scoort goed met 156 mensen die begin 2018 een baan vonden in de techniek.

Verhalen van ondernemers

Nog meer resultaten staan in het boekje 'Groningen@Work in vogelvlucht (PDF PDF-bestand, 2 MB)', dat tijdens de bijeenkomst van Provinciale Staten gepresenteerd werd. Er staan allerlei verhalen in van ondernemers uit het midden en kleinbedrijf (mkb), die met subsidie van de provincie investeerden in nieuwe ontwikkelingen binnen hun bedrijf of zich vestigden zich in onze provincie.

Avantium

Een voorbeeld van een ondernemer die aan het woord komt is Tom van Aken van Avantium, een chemisch technologiebedrijf uit Amsterdam dat een proeffabriek voor bioraffinaderij in Delfzijl bouwt. Hij koos voor Delfzijl doordat daar sterk de focus ligt op groene chemie. Naast verduurzaming zijn digitalisering, mkb en arbeidsmarkt belangrijke thema’s van het boekje.