Bijna 2 miljoen voor projecten gemeenten Delfzijl en Winschoten

De gemeente Delfzijl krijgt van de provincie ruim 1,9 miljoen euro om het gebied rondom het station aan te pakken. Ook gaat er 53.000 euro naar de gemeente Oldambt, voor de versterking van de binnenstad van Winschoten. De bijdragen komen uit het actieprogramma Werk, Energie en Leefbaarheid, bedoeld om de ruimtelijke en economische ontwikkeling van Noordoost-Groningen een impuls te geven.

De gemeente Delfzijl krijgt van de provincie ruim 1,9 miljoen euro om het gebied rondom het station aan te pakken. Ook gaat er 53.000 euro naar de gemeente Oldambt, voor de versterking van de binnenstad van Winschoten. De bijdragen komen uit het actieprogramma Werk, Energie en Leefbaarheid, bedoeld om de ruimtelijke en economische ontwikkeling van Noordoost-Groningen een impuls te geven.

Stationsgebied Delfzijl

Het stationsgebied in Delfzijl is aan een opknapbeurt toe. De huidige verbinding van het station met het centrum en de kust is niet uitnodigend voor bezoekers. De plannen voor het gebied moeten daarnaast bijdragen aan de verbetering van de verkeersveiligheid en sociale veiligheid. Het project wordt in fasen uitgevoerd. De subsidie die de gemeente nu krijgt is bedoeld voor de uitvoering van de eerste fase.

Centrum Winschoten

De gemeente Oldambt ontvangt subsidie voor de programmakosten die ze heeft gemaakt met het project om het centrum van Winschoten opnieuw in te richten. Er moest bijvoorbeeld een informatiepunt voor het project worden gefinancierd. In voorgaande jaren heeft de gemeente voor vergelijkbare kosten ook subsidie gekregen van de provincie.

Actieprogramma

Het actieprogramma Werk, Energie en Leefbaarheid is in 2013 opgesteld door de provincie, samen met de gemeenten Delfzijl, Oldambt en De Marne. Er is destijds in totaal 30 miljoen euro uitgetrokken voor de uitvoering van de drie programma's.