Bijna 1 miljoen euro extra voor praktijknetwerken Veenkoloniën

De Veenkoloniën in Groningen en Drenthe krijgen 950.000 euro extra van staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Economische Zaken. Met het extra geld kunnen de samenwerkende partijen in de Veenkoloniën meer dan zestig praktijknetwerken van boeren doorzetten en de vernieuwing van de landbouw in de Veenkoloniën versnellen.

De Veenkoloniën in Groningen en Drenthe krijgen 950.000 euro extra van staatssecretaris Sharon Dijksma van het ministerie van Economische Zaken. Met het extra geld kunnen de samenwerkende partijen in de Veenkoloniën meer dan zestig praktijknetwerken van boeren doorzetten en de vernieuwing van de landbouw in de Veenkoloniën versnellen.

Vernieuwende projecten

In 2013 zijn 65 nieuwe projecten gestart om de landbouw in de Veenkoloniën te vernieuwen: 61 praktijknetwerken en vier samenwerkings- en innovatieprojecten. Het Innovatieprogramma Landbouw Veenkoloniën 2012-2020 is gericht op de overgang naar een duurzame en 'groene' landbouw in de Veenkoloniën.

Extra geld

Het bedrag van 950.000 euro is een aanvulling op de 5 miljoen euro die het Rijk al eerder beschikbaar stelde. Het geld komt uit een budget dat is overgebleven uit het Plattelandsontwikkelingsprogramma 2007-2013.