Bijeneters in Groningen gesignaleerd

In de Emmapolder, bij de Eemshaven, maar ook in het Ellersinghuizerveld, net buiten Smeerling zijn de afgelopen dagen bijeneters gezien. De bijeneter is een kleurrijke vogel die normaal broedt in Zuidoost-Europa, maar de laatste jaren steeds vaker, doordat hij verdwaalt, in Nederland en ook in Groningen rondvliegt.

 

In de Emmapolder, bij de Eemshaven, maar ook in het Ellersinghuizerveld, net buiten Smeerling zijn de afgelopen dagen bijeneters gezien. De bijeneter is een kleurrijke vogel die normaal broedt in Zuidoost-Europa, maar de laatste jaren steeds vaker, doordat hij verdwaalt, in Nederland en ook in Groningen rondvliegt.

Opvallend

Bijeneters zijn een opvallende tropische verschijning en er eentje zien, maakt indruk. De vogels zijn behendige vliegers die in de lucht grote insecten vangen zoals sprinkhanen, libellen, bijen en hommels. Ze jagen vaak in kleine groepen en zijn goed te herkennen door hun opvallende gele, blauwe en roodbruine kleuren. Ook hebben ze een opvallende zweefvlucht en hun staart is erg herkenbaar doordat de middelste staartpennen ver naar achteren uitsteken.