Bijeenkomst gaswinning en aardbevingen 23 augustus in Middelstum

Bewoners, ondernemers en organisaties in Noord-Oost-Groningen kunnen op vrijdagavond 23 augustus 2013 in Vita Nova in Middelstum ervaringen uitwisselen over de gaswinning, de aardbevingen en de effecten ervan. Het initiatief voor deze avond komt van de Commissie Duurzame Toekomst Noord-Oost Groningen. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt geleid door oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

Bewoners, ondernemers en organisaties in Noord-Oost Groningen kunnen op vrijdagavond 23 augustus 2013 in Vita Nova in Middelstum ervaringen uitwisselen over de gaswinning, de aardbevingen en de effecten ervan. Het initiatief voor deze avond komt van de Commissie Duurzame Toekomst Noord-Oost Groningen. De avond duurt van 19.30 tot 21.30 uur en wordt geleid door oud-Tweede Kamervoorzitter Gerdi Verbeet.

Gevolgen en maatregelen

De Commissie Duurzame Toekomst Noord-Oost Groningen wil tijdens de avond uit gesprekken met bewoners, ondernemers, organisaties en bestuurders inzicht krijgen in de gevolgen en effecten van de aardbevingen voor alle betrokkenen. Ook is de commissie ge├»nteresseerd in idee├źn en wensen voor maatregelen en lopende initiatieven om de huidige situatie om te buigen en het gebied aantrekkelijk te houden om er te wonen, te werken en te investeren.

Aanmelden

Belangstellenden kunnen zich aanmelden via e-mail cieduurzametoekomst@provinciegroningen.nl of telefoonnummer
050 - 316 48 18.

Commissie Duurzame Toekomst Noord-Oost Groningen

De Commissie Duurzame Toekomst Noord-Oost Groningen is op 23 mei door de provincie Groningen ingesteld. De commissie brengt een onafhankelijk advies uit over structurele maatregelen die imagoschade door de gaswinning en het verhoogde risico op zwaardere aardbevingen in Groningen moeten compenseren. Voorzitter van de Commissie Duurzame Toekomst Noord-Oost Groningen is Wim Meijer. De overige drie leden zijn Pieter van Geel, Ed Nijpels en Hannie te Grotenhuis.

Kijk voor meer informatie in ons dossier gaswinning en aardbevingen.