Bijdragen voor intocht Sinterklaas, Winterwelvaart en Letlanddagen

Drie evenementen kunnen een subsidiebedrag tegemoet zijn van in totaal 60.000,- euro. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken krijgt 35.000,- euro voor de landelijke intocht van Sinterklaas in 2013. Stichting Samenwerkende Nautische Groningen (SNOG) ontvangt 22.500,- euro voor Winterwelvaart 2013 en het Veenkoloniaal Museum 2.500,- euro voor de Letlanddagen Veendam 2013. Het geld komt onder andere uit het Budget Evenementen, het krediet Recreatie en Toerisme en het Activiteitenbudget Het Verhaal van Groningen 2013.

 

Drie evenementen kunnen een subsidiebedrag tegemoet zien van in totaal 60.000,- euro. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken krijgt 35.000,- euro voor de landelijke intocht van Sinterklaas in 2013. Stichting Samenwerkende Nautische Groningen (SNOG) ontvangt 22.500,- euro voor Winterwelvaart 2013 en het Veenkoloniaal Museum 2.500,- euro voor de Letlanddagen Veendam 2013. Het geld komt onder andere uit het Budget Evenementen, het krediet Recreatie en Toerisme en het Activiteitenbudget Het Verhaal van Groningen 2013.

Intocht van Sinterklaas

Op zaterdag 16 november vindt de landelijke intocht van Sinterklaas in Groningen plaats. Rondom de intocht worden verschillende activiteiten op diverse pleinen in de stad georganiseerd. De Koninklijke Vereeniging voor Volksvermaken organiseert dit evenement in nauwe samenwerking met de gemeente Groningen, Marketing Groningen, de Groningen City Club en de NTR.

Winterwelvaart

De stichting Samenwerkende Nautische Organisaties Groningen organiseert voor de zevende keer Winterwelvaart op 21, 22 en 23 december 2013. Ongeveer twintig oude charterschepen meren aan bij de Hoge en Lage der Aa. Tijdens het evenement  is er muziek, theater, beeldende kunst, film en een kerstmarkt op de kades. In de voorafgaande weken wordt er een speciaal regioprogramma georganiseerd. Winterwelvaart is gratis toegankelijk.

Letlanddagen

De Letlanddagen vinden van 18 november tot en met 21 december 2013 plaats in Veendam. In deze periode zijn er verschillende culturele activiteiten  zoals lezingen, muziek, film en een kerstmarkt met Letse producten. In het Veenkoloniaal Museum is de expositie 'De Poppen van Riga' te zien. Voor de kinderen zijn er activiteiten in de Turfcentrale en in de oude stationsrestauratie en is er is een speurtocht langs de etalages van Veendam met foto's uit Letland.