Bewoners Blauwestad winnen Tine Clevering-Meijerprijs

Bewonersvereniging Ons Park in Blauwestad heeft dinsdagavond 22 april de Tine Clevering-Meijerprijs 2014 gewonnen. De prijs bestaat uit een beeldje en een bedrag van 5.000 euro. De jury had drie projecten genomineerd. Naast Blauwestad waren dat het hazelnootklimbos in Den Horn en een fruitgaard in Vlagtwedde.

Bewonersvereniging Ons Park in Blauwestad heeft dinsdagavond 22 april de Tine Clevering-Meijerprijs 2014 gewonnen. De prijs bestaat uit een beeldje en een bedrag van 5.000 euro. De jury had drie projecten genomineerd. Naast Blauwestad waren dat het hazelnootklimbos in Den Horn en een fruitgaard in Vlagtwedde.

Project Blauwestad

De bewoners in Blauwestad werken samen met de Agrarische Natuurvereniging Oost-Groningen bij de aanleg van akkers waarop onder andere boekweit, spelt en vlas worden verbouwd. Onderdeel van de plannen zijn een hoogstamboomgaard, een bijenstal voor de inheemse donkere bij en een centrale brink met een door de bewoners ontworpen social sofa. De jury vond het project vooral bijzonder omdat de nieuwe bewoners aandacht besteden aan oude gewassen op nieuw land.

Tine Clevering-Meijerprijs

De Tine Clevering-Meijerprijs is in 1993 ingesteld door de afdeling Groningen van het Prins Bernhard Cultuurfonds. De jaarlijkse prijs is vernoemd naar het eerste vrouwelijke bestuurslid van het Anjerfonds Groningen. Mevrouw Clevering-Meijer was gespecialiseerd in klederdracht, borgen en traditionele tuinkunst.