Betonbedrijf Olthof krijgt subsidie voor innovatieve stortmachine

Betonbedrijf Olthof Groep uit Sappemeer wil zijn activiteiten uitbreiden naar de bouwsector. Het bedrijf wil investeren in een automatische stortmachine, waarmee het op efficiĆ«nte en duurzame wijze betonvloeren kan storten. De provincie Groningen subsidieert de aanschaf van de innovatieve stortmachine met bijna 44.000 euro uit het economisch programma Groningen@Work.  

Werkgelegenheid

Olthof verwacht met de investering nieuwe markten te kunnen bedienen en drie nieuwe arbeidsplaatsen te realiseren. In de afgelopen vijf jaar is Olthof gegroeid van 14 naar 38 medewerkers. 

Besparing

Beton storten gaat met de automatische stortmachine sneller en nauwkeuriger dan op de traditionele, handmatige manier. Daarnaast is er minder cement en brandstof nodig, wat bijdraagt aan een duurzamere bedrijfsvoering. 

Primeur

Het betonbedrijf uit Sappemeer is de eerste in Nederland die gaat werken met een duurzame vloerstortmachine. In Europa staan maar vier van deze apparaten, onder meer in Polen en RoemeniĆ«. 

Groningen@Work

Groningen@Work is het programma economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie Groningen. Het doel van Groningen@Work is om de regio economisch te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te helpen. Het programma omvat projecten, subsidieregelingen en revolverende fondsen waar ondernemers  een beroep op kunnen doen. De bijdrage die Olthof Groep heeft gekregen is afkomstig uit de subsidieregeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen 2.