Bedrijven verbeteren productieproces dankzij subsidie provincie

De provincie verleent subsidies van 50.000 euro aan de bedrijven Werkman & Co uit Groningen en De Haan Special Equipment uit Stadskanaal. Het eerste bedrijf produceert hoefijzers, het tweede hijsblokken voor fabrieken en de scheepvaart. De bedrijven kunnen door de subsidie hun productieproces verbeteren, zodat de werknemers minder worden belast en er extra banen ontstaan.

De provincie verleent subsidies van 50.000 euro aan de bedrijven Werkman & Co uit Groningen en De Haan Special Equipment uit Stadskanaal. Het eerste bedrijf produceert hoefijzers, het tweede hijsblokken voor fabrieken en de scheepvaart. De bedrijven kunnen door de subsidie hun productieproces verbeteren, zodat de werknemers minder worden belast en er extra banen ontstaan.

Werkman & Co

Hoefijzerfabriek Werkman & Co in Groningen bestaat al meer dan 100 jaar en levert hoefijzers in binnen- en buitenland. Bij de fabriek werken 43 mensen. Nu wordt er bij Werkman nog veel handmatig gewerkt. Door deze werkzaamheden te automatiseren, wil het bedrijf zijn afzetmarkt nog verder uitbreiden en nieuwe afzetmarkten aanboren. Het nieuwe productieproces zorgt voor acht nieuwe banen.

De Haan Special Equipment

De productie van hijsblokken, waar De Haan zich mee bezighoudt, is een tijdrovend proces. Daarnaast is het werk zwaar voor het personeel, omdat er veel getild en verplaatst moet worden. Het bedrijf gaat onder meer de werkvloer anders inrichten en een nieuwe - efficiĆ«nte en duurzame- machine aangeschaffen. Op dit moment werken bij De Haan 44 mensen. Het nieuwe productieproces levert drie tot vijf nieuwe banen op.

Innovatief & Duurzaam MKB

Beide subsidies komen uit het programma Innovatief & Duurzaam MKB Groningen-2 . Met dit programma wil de provincie vernieuwing en duurzaamheid binnen het midden-en kleinbedrijf mogelijk maken en stimuleren. In totaal is er 2,4 miljoen euro beschikbaar voor projecten.