Basisschoolleerlingen Marum en Vriescheloo van start met fietsspel HiBike 

Basisschoolleerlingen in Marum en Vriescheloo gaan een maand lang aan de slag met het fietsspel HiBike. Met de proef wil Huis voor de Sport Groningen kinderen en ouders op een leuke manier stimuleren om in beweging te komen. De fietsmaand werd vrijdag 20 september feestelijk ingeluid bij OBS de Springplank in Marum.

Aanmoediging fietsprestaties

Het fietsspel HiBike moedigt kinderen en ouders aan om vaker de fiets te pakken. De kinderen krijgen een beloning voor hun fietsprestaties. Ze verdienen bijvoorbeeld punten voor iedere dag dat ze op de fiets naar school komen. Een week later ontvangen de leerlingen punten als ze de fiets pakken naar de sportclub of muziekles. Als ouders meegaan om de kinderen te begeleiden of samen een avontuurlijke fietstocht maken in het weekend, scoren de kinderen extra punten. 

Begeleiding

Het spel duurt vier weken. De schoolklas met de meeste fietskilometers, valt vrijdag 18 oktober in de prijzen. Een sportcoach van Huis voor de Sport Groningen begeleidt de scholen tijdens de fietsmaand. Na een half jaar komt de sportcoach terug op de basisscholen voor een opfrisweek. 

Verkeerswijzer Groningen

Huis voor de Sport kreeg voor dit project een subsidie van de provincie Groningen. Als deze proef slaagt, wordt HiBike vast onderdeel van het educatieaanbod van Verkeerswijzer Groningen. Zij organiseren verkeersveiligheidscampagnes en educatie-activiteiten in de provincie Groningen.