Bakkerij Haafs investeert met subsidie in innovatieve steenoven

Bakkerij Haafs in Haren kan dankzij subsidie van de provincie Groningen investeren in een innovatieve steenoven. Met de oven, die automatisch beladen kan worden, verwacht Haafs op termijn dat de omzet stijgt en er twee extra arbeidsplaatsen bij komen. We dragen als provincie ruim 26.000 euro bij, vanuit het programma Innovatief en Duurzaam MKB Groningen-2. 

Innovatieve steenoven

Haafs is de grootste ambachtelijke bakker in onze provincie. De innovatieve steenoven heeft volgens het bedrijf een positief effect op de karakteristieke bakeigenschappen van het brood: het krijgt meer korst en dus ook meer smaak. De oven is rondom van steen gebouwd en zorgt in combinatie met de automatische belading voor een meer constante kwaliteit en daarmee voor minder afval. De oven zorgt bovendien voor betere arbeidsomstandigheden en voor een energiebesparing van ongeveer 20 procent. Haafs is de eerste ambachtelijke bakker in Nederland die een automatische belader krijgt. Tot op heden wordt deze techniek alleen toegepast bij industriĆ«le bakkerijen.  

Groningen@Work

De regeling Innovatief en Duurzaam MKB Groningen-2, van waaruit financieel wordt bijgedragen, is onderdeel van Groningen@Work, het programma voor economie en arbeidsmarkt 2016-2019 van de provincie. Het doel van dit programma is om de economie te versterken en daarmee zoveel mogelijk mensen aan het werk te krijgen.