Archeologisch Informatiepunt in Bad Nieuweschans geopend

Vanaf vandaag kunt u een bezoek brengen aan het Archeologische Informatiepunt Dollardboezem in Bad Nieuweschans. Archeologische Informatiepunten zijn kleinschalige en laagdrempelige bezoekerscentra die vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het Groninger kustgebied. Met 'Dollardboezem' zijn er nu vijf van deze punten in onze provincie. Ze zijn een initiatief van de provincie Groningen.

Vanaf vandaag kunt u een bezoek brengen aan het Archeologische Informatiepunt Dollardboezem in Bad Nieuweschans. Archeologische Informatiepunten zijn kleinschalige en bezoekerscentra die vertellen over de ontstaansgeschiedenis van het Groninger kustgebied. Met 'Dollardboezem' zijn er nu vijf van deze punten in onze provincie. Ze zijn een initiatief van de provincie Groningen.

Informatiecentrum en fietsroute

Het Archeologisch Informatiepunt in Bad Nieuweschans bestaat uit een bezoekersinformatiecentrum met informatiekasten en een interactieve dvd. Daarnaast er een themaboek ontwikkeld in de reeks Archeologie in Groningen, met de titel 'Gelaagd Landschap: veenkolonisten en kleiboeren in het Dollardgebied'. Ook start er vanuit het informatiepunt een fietsroute langs interessante sporen uit het verleden.

Wie hebben er aan meegewerkt?

Het Archeologisch Informatiepunt Dollardboezem is er dankzij de Stichting Vrienden van de Nieuwe Schans. Daarbij is er samengewerkt met de Ostfriesische Landschaft in Aurich. Het Europese subsidieprogramma INTERREG IV-a, de Provincie Groningen, de gemeente Oldambt en het Prins Bernhard Cultuurfonds hebben eraan meebetaald en de exploitatie is in handen van de Stichting Bruisend Bad Nieuweschans.

Overige Archeologische Informatiepunten

Naast het informatiepunt in Bad Nieuweschans zijn er in Groningen Archeologische informatiepunten te vinden in het Openluchtmuseum Het Hoogeland in Warffum, in het dorpshuis van Zeerijp (Fivelboezem), in Museum Wierdenland in Ezinge (Middag en Humsterland) en in de Nicolaïkerk in Appingedam (Oost-Fivelingo).