Allerlei activiteiten rond Waddenzee tijdens Werelderfgoedweekend

Rondom de Waddenzee is van alles te doen tijdens het jaarlijkse Werelderfgoedweekend op 13 en 14 juni. Bezoekers kunnen meedoen aan fietstochten, workshops en wadloopexcursies. Dit jaar is er speciale aandacht voor fotografie. Tijdens het weekend wordt ook de Wad-ontdekkingskaart gepresenteerd, waarop de bijzondere plekken in het gebied te vinden zijn.

Rondom de Waddenzee is van alles te doen tijdens het jaarlijkse Werelderfgoedweekend op 13 en 14 juni. Bezoekers kunnen meedoen aan fietstochten, workshops en wadloopexcursies. Dit jaar is er speciale aandacht voor fotografie. Tijdens het weekend wordt ook de Wad-ontdekkingskaart gepresenteerd, waarop de bijzondere plekken in het gebied te vinden zijn.

Programma

Langs de Groninger waddenkust worden vanuit de gebouwen van het waterschap Noorderzijlvest in Vierdijk en Westernieland foto-excursies door het gebied georganiseerd. Lauwersoog is het vertrekpunt van de fiets- en wadlooptochten. In Warfhuizen is een expostie van Waddenfoto's te bekijken. Daarnaast zijn er allerlei activiteiten langs de Friese en Noord-Hollandse waddenkust en op Texel, Ameland en Schiermonnikoog. Een deel van de activiteiten tijdens Werelderfgoedweekend is gratis. Kijk voor de locaties en het programma op www.werelderfgoedweekendwaddenzee.nl.

Ontdekkingskaart

Voorafgaand aan de start van Werelderfgoedweekend wordt in het Friese Hallum de Wad-ontdekkingskaart gepresenteerd. De kaart laat zien wat de Wadden te bieden hebben en staat vol met tips en wetenswaardigheden. Allerlei verschillende organisaties rondom de Waddenzee hebben meegewerkt aan de kaart, die deze zomer gratis is af te halen bij VVV-kantoren, bezoekerscentra en havens aan de Waddenkust.

UNESCO-Werelderfgoed

De Wadden genieten sinds 2009 een UNESCO-Werelderfgoedstatus. De provincie Groningen beheert het gebied samen met de provincies Fryslân en Noord-Holland. De drie provincies hebben afspraken gemaakt over natuurbescherming, recreatie, toerisme en wadlopen.