Al 262 mensen aan het werk door 1000-banenplan

In een half jaar tijd zijn al 262 mensen aan het werk gekomen dankzij het 1000-banenplan. De bedoeling is dat er tot 2022 duizend inwoners via dit plan aan een baan komen in de bouw. In deze sector is veel werk vanwege de versterking van woningen en gebouwen met aardbevingsschade. Het Rijk heeft voor het banenplan € 6,2 miljoen beschikbaar gesteld.

Scholing

Er zijn vooral banen beschikbaar in de bouw en techniek. Om werkzoekenden de kans te geven om in de bouw en techniek aan de slag te gaan is scholing nodig. Hiervoor zijn verschillende opleidingen beschikbaar. Een groot deel hiervan wordt betaald uit het 1000-banenplan. In 2018 zijn er al 169 mensen opgeleid in de bouw of techniek.

Samenwerking

Het 1000-banenplan bestaat sinds 2018. In het plan werken verschillende partners samen, waaronder de gemeenten in het aardbevingsgebied, de provincie Groningen, Werk in Zicht, NCG, CVW, Noorderpoort, Alfa-college, VNO/NCW, FNV, CNV en Bouwend Nederland. Het plan wordt uitgevoerd door Werk in Zicht, een samenwerking tussen gemeenten en het UWV, in nauwe samenwerking met het EPI-Kenniscentrum.