Aanmelden eerste Dag van de Daadkracht kan tot 1 juni

Bewoners van de krimpregio's in de provincie Groningen met een project om de leefbaarheid in hun omgeving te verbeteren kunnen zich nog tot 1 juni opgeven voor de Dag van de Daadkracht. Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert de provincie samen met Kennisplatform Roeg & Roem de eerste Dag van de Daadkracht, waar projecten in de krimpgebieden zich aan het grote publiek presenteren.

Bewoners van de krimpregio's in de provincie Groningen met een project om de leefbaarheid in hun omgeving te verbeteren kunnen zich nog tot 1 juni opgeven voor de Dag van de Daadkracht. Op zaterdag 21 juni 2014 organiseert de provincie samen met Kennisplatform Roeg & Roem de eerste Dag van de Daadkracht. Tijdens deze dag kunnen projecten in de krimpgebieden zich aan het grote publiek presenteren. 

Krimp te lijf

Op 21 juni kan bijvoorbeeld een bewonersinitiatief, een zorgco√∂peratie of een duurzaam dorp laten zien hoe zij de krimp te lijf gaan. De dag is bedoeld om aan te tonen dat krimp niet alleen negatieve effecten heeft. Vele mensen met initiatieven zetten zich in voor de leefbaarheid van hun dorp of wijk. Mensen komen bij elkaar en zetten zich enthousiast in voor een gezamenlijk doel.

Aanmelden

Ge√Įnteresseerden kunnen zich aanmelden via de website van de Dag van de Daadkracht. Initiatieven moeten plaatsvinden in een krimpgemeente (Delfzijl, Eemsmond, Appingedam, Loppersum, de Marne, Menterwolde, Oldambt, Bellingwedde, Pekela, Stadskanaal, Veendam of Vlagtwedde). Het gaat daarbij om projecten die bijdragen aan het behoud van de leefbaarheid in een dorp of wijk. Blijf ook op de hoogte via Twitter of Facebook.