Aanleg nieuwe P+R Leek begonnen

Leek krijgt een P+R met 200 parkeerplaatsen, 40 fietsenstallingen en diverse andere voorzieningen. De P+R komt langs de A7 te liggen. Op vrijdag 9 november gaven de provincie Groningen, de gemeente Leek en Rijkswaterstaat het startsein voor de aanleg van de P+R door de eerste platen voor een tijdelijke bushalte te leggen. In juni 2019 moet de P+R klaar zijn. 

Werkzaamheden gestart

Gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk, wethouder Karin Dekker en districtshoofd Rijkswaterstaat Noord Oost Agnes Bernhardt verrichtten de starthandeling voor de aanleg van de nieuwe P+R. Eerst wordt een tijdelijke bushalte aangelegd. Hierdoor komt er ruimte vrij om de P+R aan te leggen. De P+R moet een volwaardig vervoerknooppunt worden, oftewel een hub. Op de hub P+R Leek komen een comfortabele wachtruimte en voorzieningen als WiFi en een watertappunt. Verder komen er fietskluizen en een oplaadpunt voor de fiets en auto. Deze voorzieningen dragen eraan bij dat reizigers er op een prettige manier kunnen wachten en overstappen.

Verkeershinder

Verder wordt de weg naar de P+R anders ingericht en worden er onder meer werkzaamheden uitgevoerd bij de rotondes van de provinciale weg N372. Deze weg blijft de komende periode tijdens de werkzaamheden open voor het verkeer. Het verkeer moet dan rekening houden met enige verkeershinder.

HOV Leek

De werkzaamheden zijn onderdeel van het Hoogwaardig Openbaar Vervoer (HOV) Leek, de verbetering van de busverbinding tussen Leek en Groningen. Hierdoor rijdt de bus sneller en comfortabeler van Leek naar Groningen. Dit maakt de bus een aantrekkelijk alternatief voor de auto.