Aanleg Blauwe Loper feestelijk van start

De bouw van de Blauwe Loper, de 800 meter lange fiets- en voetgangersbrug tussen Winschoten en Blauwestad, is officieel begonnen. Het startsein van van de werkzaamheden vond plaats tijdens een feestelijke bijeenkomst op donderdag 27 februari in Winschoten, waarbij omwonenden in het bijzijn van gedeputeerde Fleur Gräper-van Koolwijk en wethouder van Oldambt Bard Boon de bouwborden onthulden.

Vier bruggen

De Blauwe Loper bestaat eigenlijk uit vier bruggen, over het Winschoterdiep, de A7, de ecologische zone en het Oldambtmeer. Het brugdeel over het Winschoterdiep wordt beweegbaar, zodat ook schepen met een staande mast kunnen passeren. In Winschoten sluit de brug aan op de fietsroute van de Hoorntjesweg naar het centrum. Ook komt er een aansluiting op het Stadspark in Winschoten. De Blauwe Loper krijgt een beeldbepalend uiterlijk en wordt gemaakt met zoveel mogelijk duurzame materialen. De brug moet aan het eind van dit jaar klaar zijn.

Makkelijker bereikbaar

Met de komst van de Blauwe Loper kunnen bewoners vanuit Blauwestad gemakkelijker bij de voorzieningen in Winschoten komen, zoals scholen of winkels. Omgekeerd kunnen inwoners van Winschoten sneller naar recreatieve voorzieningen in Blauwestad.

Samenwerking

De Blauwe Loper is een gezamenlijk project van de provincie Groningen, gemeente Oldambt en projectbureau Blauwestad. De provincie draagt € 6 miljoen bij aan het project, de gemeente € 500.000. Meer informatie over het project is te vinden op www.blauwestad.nl