Aandacht voor bodemvruchtbaarheid tijdens Bodemdag op 18 juni

Hoe verhoog je de bodemvruchtbaarheid? Wat moet ik nu doen om mijn grond zo vruchtbaar mogelijk door te geven aan toekomstige generaties? Tijdens de Bodemdag Veenkoloniën 2015 op 18 juni op Proefboerderij 't Kompas in het Drentse Valthermond wordt dit soort vragen vanuit verschillende kanten belicht. Dit gebeurt in het veld, door experts, met de kennis uit de praktijk.

Hoe verhoog je de bodemvruchtbaarheid? Wat moet ik nu doen om mijn grond zo vruchtbaar mogelijk door te geven aan toekomstige generaties? Tijdens de Bodemdag Veenkoloniën 2015 op 18 juni op Proefboerderij 't Kompas in het Drentse Valthermond wordt dit soort vragen vanuit verschillende kanten belicht. Dit gebeurt in het veld, door experts, met de kennis uit de praktijk.

Programma Bodemdag

2015 is het Jaar van de Bodem. Daarom wordt op donderdag 18 juni in Valthermond de Bodemdag Veenkoloniën 2015 georganiseerd met als thema 'Hoe houden we de bodem vruchtbaar?' 's Ochtends en ’s middags zijn er veldrondleidingen. Daarnaast worden er lezingen, posterpresentaties en demonstraties gegeven op en rond het erf van de Proefboerderij 't Kompas/Innovatiecentrum Veenkoloniën, Noorderdiep 211 in Valthermond. Op Kijk voor het volledige programma op de website van Innovatieveenkoloniën.

Initiatief

De Bodemdag Veenkoloniën 2015 is een initiatief van InnovatieVeenkoloniën, de universiteit van Wageningen en LTO-Noord in samenwerking met diverse Praktijknetwerken in de Veenkoloniën.