80.000,- euro voor energiebesparing woningen Westerkwartier

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en krijgen elk 20.000,- euro van de provincie Groningen uit het programma Helpende Hand. Met het programma Helpende Hand geeft de provincie financiële ondersteuning aan de uitvoering van gemeentelijke projecten voor energiebesparing in de bestaande bouw. Het geld gaat naar het project SLIM Wonen in het Westerkwartier.

De gemeenten Grootegast, Leek, Marum en Zuidhorn en krijgen elk 20.000,- euro van de provincie Groningen uit het programma Helpende Hand. Met het programma Helpende Hand geeft de provincie financiële ondersteuning aan de uitvoering van gemeentelijke projecten voor energiebesparing in de bestaande bouw. Het geld gaat naar het project SLIM Wonen in het Westerkwartier. 

SLIM wonen

Het project SLIM Wonen in het Westerkwartier 2012-2015 moet ervoor zorgen dat in de komende drie jaar in het Westerkwartier jaarlijks 159 particuliere woningen energiezuiniger worden. Door energiebesparing en/of opwekking van duurzame energie moeten deze woningen ten minste twee stappen op het energielabel omhoog gaan.

Maatregelen voor energiebesparing

De gemeenten in het Westerkwartier hebben hiervoor een strategie ontwikkeld en gaan samen diverse activiteiten ondernemen richting bedrijfsleven en particuliere woningeigenaren. Het doel is om bewoners te stimuleren tot het nemen van energiebesparingsmaatregelen en om in de markt van energiebesparende maatregelen vraag en aanbod bij elkaar te brengen. Iedere gemeente organiseert daarvoor lokale acties. De resultaten worden jaarlijks onderzocht. Op basis hiervan wordt het activiteitenplan voor het volgende stookseizoen vastgesteld.