50 provinciemedewerkers doen mee met Low Car Diet

Vijftig medewerkers van de provincie Groningen doen mee met het Low Car Diet. In deze wedstrijd van Urgenda en Groningen Bereikbaar gaan bedrijven en medewerkers een maand met elkaar de strijd aan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden. Op vrijdag 1 april verzorgden gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk en Nienke Homan de aftrap door met een fietstaxi naar de Grote Markt te rijden.

Vijftig medewerkers van de provincie Groningen doen mee met het Low Car Diet. In deze wedstrijd van Urgenda en Groningen Bereikbaar gaan bedrijven en medewerkers een maand met elkaar de strijd aan om het schoonst, goedkoopst en gezondst reizende bedrijf van Groningen te worden. Op vrijdag 1 april verzorgden gedeputeerden Fleur Gräper-van Koolwijk en Nienke Homan de aftrap door met een fietstaxi naar de Grote Markt te rijden. 

Deelnemers

Naast de provincie Groningen en de gemeente Groningen, doen zeven bedrijven uit de stad mee aan de wedstrijd. Ongeveer vierhonderd medewerkers van de Gasunie, het Waterbedrijf, de Rabobank, Dienst Uitvoering Onderwijs, Hanzehogeschool Groningen, Marne Mosterd en de Rijksdienst voor het Wegverkeer (RDW) reizen van 1 tot en met 30 april zo duurzaam mogelijk. Hiermee maakt Groningen deel uit van de regiowedstrijd met de provincie Gelderland en de provincie Zuid-Holland om 30 dagen anders te reizen.

Low Car Diet

Het Low Car Diet stimuleert medewerkers om andere, duurzame vormen van werk en vervoer uit te testen, zoals (deel-) fietsen, (high speed) e-bikes, alternatieve werk- en vergaderlocaties, het openbaar vervoer en elektrische en deelauto’s. Via de onlinetool 'Carbon Manager' krijgen de deelnemende bedrijven inzicht in het reisgedrag van de medewerkers tijdens de wedstrijd. Zo besparen bedrijven op hun reiskosten, is er minder CO2-uitstoot en krijgen medewerkers meer beweging.

Waarom in Groningen?

Groningen Bereikbaar ondersteunt het Low Car Diet niet alleen om duurzaam reizen te stimuleren. Anders reizen en werken leidt ook tot minder drukte op de weg en een betere bereikbaarheid van Groningen tijdens grote projecten als de ombouw van de zuidelijke ringweg.