2,5 miljoen euro voor vaarverbinding Meerstad

De provincie Groningen investeert 2,5 miljoen euro in de aanleg van een vaarverbinding, waarmee Meerstad straks is aangesloten op het vaarnetwerk in de rest van ons land. Daarnaast worden er onder andere meer fiets- en wandelroutes aangelegd rondom het meer en komen er voorzieningen voor watersporters. Met de investering wil het college van Gedeputeerde Staten de toeristische infrastructuur in onze provincie flink versterken.

 

De provincie Groningen investeert 2,5 miljoen euro in de aanleg van een vaarverbinding, waarmee Meerstad straks is aangesloten op het vaarnetwerk in de rest van ons land.  Daarnaast worden er onder andere meer fiets- en wandelroutes aangelegd rondom het meer en komen er voorzieningen voor watersporters. Met de investering wil het college de toeristische infrastructuur in onze provincie flink versterken.

Versterking toeristische infrastructuur

Het project is onderdeel van de gebiedsonwikkeling van Meerstad. Aan de oostkant van de stad Groningen, ten noorden van Harkstede komt straks een groot recreatiegebied dat op termijn te vergelijken is met het Paterswoldsemeer.

Recreatiegebied

Het toekomstige recreatiegebied is nu nog agrarisch land. Over 10 tot 15 jaar moet het gebied veranderd zijn in een aantrekkelijke waterrijke recreatieve omgeving voor de stad en de regio. Van het meer, dat officiĆ«el Woldmeer heet, is het eerste deel nu gegraven. Het meer zal meegroeien met de ontwikkeling van Meerstad.

Werkgelegenheid

De gebiedsontwikkeling van Meerstad maakt weer onderdeel uit van de Regiovisie Groningen-Assen, waarmee de provincies Groningen en Drenthe en twaalf gemeenten de kernkwaliteiten van deze regio willen versterken.
De 2,5 miljoen euro komt uit het Ruimtelijk Economisch Programma Zuiderzeelijn. Hoofddoel van dit programma is het versterken van kansrijke sectoren en de ruimtelijke economische structuur van Noord-Nederland. De ontwikkeling van toerisme en recreatie biedt kansen voor de werkgelegenheid, zo is de afgelopen jaren gebleken.